Nyheder
Projekter
Tegnestuen

Nåleøjet - Søndergård Torv

Nåleøjet – Søndergård Torv i Målev

Skulptur af Bjørn Nørgaard Professor, billedhugger.

Boldsen & Holm har i samarbejde med Bjørn Nørgaard visualiseret og projekteret Nåleøjet og springvandsbassin. 

Skulpturen er ca. 5 m høj og 3 m i diameter, skulpturen består af 3 elementer, hovedformen, figurerne og fontænen.

front_dag3_kopi

Hovedformen er en parabelformet kegle, den er delt i to skaller med et mellemrum på ca. 30 cm som udvider sig forneden til et ”nåleøje”. Skallen mod vest er i matslebet sort granit. På ydersiden, er der 12 ovale fordybninger, skålformede som det kendes fra helleristninger, indvendigt er den blankpoleret. Skallen mod øst er i poleret rustfri stål indvendigt og udvendigt, her er på ydersiden 12 ovale forhøjninger.

Figurerne fremstiller 12 engle og 12 bæster, englene er i rustfri poleret stål og anbragt på den rustfri skal mod øst, en på hver forhøjning. Bæsterne er i bronze og anbragt på den sorte granitskal mod vest, en i hver fordybning. Hver figur oplyses individuelt af en lampe. Ellers er skulpturen kun oplyst indvendigt.

front_nat_kopi

Gennem ”nåleøjet”. Nederst mellem skallerne går en granit bro tværs gennem skulpturen, fra bassinkant til bassinkant. Inde i skulpturen er der en fontæne af krydsende vandstråler så højt placeret at et barn kan løbe igennem, mens en voksen må løbe sammenbøjet for ikke at blive våd.

sned_dag_kopi

 

 
logo