Nyheder
Projekter
Tegnestuen

Kuben - Stockholm

Konkurrenceforslag i samarbejde med Ole Vanggaard, ingeniør, professor

Højhuset vil på afstand opleves som en enkel og markant krystalinsk form. Sammenspillet mellem form, glas og himmellys vil give højhuset et visuelt udtryk som hele tiden ændre sig afhængig af den afstand og vinkel du betragter det fra. Et udtryk som spejler himlens skyer, landskabet omkring og trafikken på den nærliggende motorvej.

motorvej3

Tæt på vil konstruktion blive synlig bag glasset og udtrykke husets bærende strukturelle koncept i et mere ekspressivt udtryk. Den triangulerede struktur er enkel og vil gøre den konstruktive logik til en visuel oplevelse. Facadernes konsekvente design bevirker ligeledes at huset kan opfattes som både åbent og lukket afhængig af vinklen man ser det fra.

hojhus-1

hojhus-2

Filosofien bag designet er ganske enkelt at husets arkitektur, konstruktion og økonomi skal integreres i et konsekvent facadesystem udviklet ved hjælp af computerteknologi og udføres i en højteknologisk industriel massefabrikation.

Dette integrerede design bliver til en innovativ strukturel bærende facade som vil minimere tid- og materialeforbrug og medføre en naturlig bæredygtighed ved hjælp af sund fornuft.

plads4-B-kopi

Konstruktion og materialer:

Designet er udformet udfra et rektangulært grundplan på ca 1200 m2, hvor etageplanerne ændrer sig gradvist fra den ene etage til den næste under hensyntagen til den bærende facadestruktur. Ikke lodrette facadepartier hælder maximalt 4,5 grader.

Udsnit-3

Etageadskillelser bæres af den diagonale facadestruktur udført i præfabrikeret beton som udvikles og dimensioneres ved hjælp af computerteknologi og fremstilles i en højteknologisk industriel massefabrikation.

Udsnit-2

Facadebeklædninger er glas og følger modulært husets bærende diagonaler og optimerer således materialeforbruget. Vinduesåbninger udføres med transperant hærdet glas med skiftevis forskellige farver solafskærmende glas i lys grøn-blå og lysegrøn som vil forstærke det flimrende udtryk. Øvrige ikke transperante partier udføres med hærdet keramisk farvet glas som matcher. Vinduesmetalrammer udføres i rødlig tombak legering(aluminum+kobber).

Udsnit-4

nat

 

 

 
logo